Video | Noi imagini terifiante din Bucha. Liderii europeni condamna crimele ingrozitoare de langa Kiev. Rusii acuza o inscenare a serviciilor secrete ucrainene, la 4 zile dupa ce au parasit zona

vlcsnap-2022-04-03-20h49m24s140

O batrana din Bucha le arata soldatilor locul in care si-a ingropat fiica. Aceasta a fost impuscata in prima zi de ocupatie rusa. Iesise la poarta sa vada convoaiele care trec pe strada si a fost omorata fara motiv. Mama acesteia a ingropat-o in curte, asa cum a putut ea, intr-o groapa mica peste care a tras doua porti de fier.

Intr-un alt clip, sunt prezentate cateva masini ale civililor care au fost incendiate sau peste care s-a trecut cu blindatele reusind sa-i omoare pe soferi.

„Imaginile care ajung la noi din Bucha, recent eliberat de langa Kiev sunt insuportabile. Sunt sute de civili ucisi pe strazi. Compasiunea mea pentru victime, solidaritatea mea cu ucrainenii. Autoritatile ruse vor trebui sa raspunda pentru aceste crime”, a subliniat presedintele Frantei, Emmanuele Macron.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a calificat atacurile rusilor asupra civililor din Bucha și Irpen „dezgustătoare”, condamnând aspru Federația Rusă.

Atacurile nenorocite ale Rusiei asupra civililor din Irpin și Bucha sunt o dovadă în plus că Putin și armata sa comit crime de război în Ucraina. Nici o dezinformare a Kremlinului nu poate ascunde ceea ce știm cu toții că este adevărul: Putin este disperat, invazia lui eșuează, iar determinarea Ucrainei nu a fost niciodată mai puternică.”

Ministrul german de Externe, Annalena Berbock, a anunțat noi sancțiuni anti-ruse după informațiile despre masacrele din Bucha.

„Fotografiile din Bucha sunt insuportabile. Cruzimea lui Putin nu are limite, distruge familii întregi nevinovate. Cei responsabili de crime de război trebuie pedepsiți. Vom înăspri și mai mult sancțiunile împotriva Federației Ruse și vom continua să sprijinim apărarea Ucrainei.”

Pe de alta parte, ministrul rus al Apararii sustine ca totul este o inscenare. „Toate fotografiile şi filmele publicate de regimul de la Kiev, care ar doveni unele ‘crime’ comise de soldaţii ruşi la Bucha, în regiunea Kiev, sunt doar o nouă provocare. În perioada în care oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Soldaţii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev. Atât timp cât oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, chiar şi atunci, până acum, localnicii din Bucha au mers liber prin oraş şi au folosit telefoane mobile. ‘Dovadă a crimelor’ de la Bucha nu a apărut decât în a patra zi, când serviciile de securitate ale Ucrainei şi reprezentanţii presei ucrainene au ajuns în oraş. Este în special îngrijorător faptul că toate cadavrele oamenilor care au apărut în imaginile publicate de regimul de la Kiev nu sunt rigide după cel puţin patru zile şi că rănile conţin sânge neconsumat. Toate acestea confirmă concludent că folografiile şi imaginile video din Bucha sunt altă păcăleală, o punere în scenă şi o provocare a regimului de la Kiev pentru presa occidentală, aşa cum a fost şi cazul maternităţii din Mariupol şi cum s-a întâmplat şi în alte oraşe”, a transmis acesta pe Telegram.