Video Neamt | Lucrari la un nou drum care leaga Moldova de Ardeal

drum neamt

S-a asfaltat primul tronson pe DJ 127A Bicazu-Ardelean – Tulgheș – Harghita. După lucrările de consolidare, întărit malurile și lărgit calea de rulare, pe drumul județean DJ 127A Bicazu-Ardelean – Tulgheș – Harghita s-a trecut la o nouă etapă în proiectul de modernizare: s-a turnat asfalt pe primul tronson, pe o lungime de 2,5 km.

Proiectul pe care îl gestionează Consiliul Județean Neamtr prinde contur și dintr-un drum de pământ se realizează un traseu foarte bun, prin care va fi legata Moldova de Ardeal.

„Știu că foarte mulți nemțeni apreciază în mod deosebit această investiție, pentru că prin noua cale de rulare vor ajunge la Cluj, important centru universitar al țării, într-un timp mai scurt cu circa o oră și jumătate decât durează în prezent deplasarea. Modernizarea acestui sector de drum a fost pe lista mea de priorități ca președinte al Consiliului Județean Neamț. Mi-am dorit să transform un drum de pământ, care pe alocuri arăta ca o potecă, pe care se circula foarte greu, într-un drum excelent, lat de 8 metri, cu șanțuri și terasamente. Sunt convins că după finalizarea acestui proiect reușim «să facem lumină» pe Valea Muntelui și să asigurăm acces turiștilor și celor interesați de a derula afaceri în zonă. În scurt timp voi anunța că drumul județean DJ 127A Bicazu-Ardelean – Tulgheș – Harghita este, așa cum îmi place mie să spun, «ca în palmă!»“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.