Video | Mitropolia Moldovei si Bucovinei: „Ce se intampla acum este cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință!”

mitropolia

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a anuntat ca nu este implicata in protestele din ultimele doua zile din fata Catedralei Mitropolitane.

„Mitropolia nu are nicio legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc și care înțeleg că s-ar putea prelungi, însă înțelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supărați pentru că statul le restricționează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedească că sunt credincioși ascultători. Împărtășim durerea lor… îi rog pe pelerini să nu admonesteze forțele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un polițist că își face datoria, printre ei sunt oameni credincioși care ei înșiși suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentantul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

In continuare, MMB considera ca restrictiile impuse de autoritati incalca prevederile legale.

„Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din ’90 încoace asupra libertății de conștiință, nu doar de conștiință religioasă, într-o zi poate și alte culte, poate și ateii vor fi supuși unor restricții, nu este corect să discriminezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.