Video | Ministrul Marcel Vela ar fi dat ordinul ca pelerinii din afara Iasului sa ajunga la racla

negocieri

Protestul anuntat de Tele M in urma cu doua zile a avut loc astazi in fata Mitropoliei. Zeci de pelerini, majoritatea veniti din Bucuresti au fortat cordonul de jandarmi pentru a ajunge la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Practic, protestele care au avut loc in ultimele zile in Piata Victoriei din capitala s-au mutat pe Bulevardul Stefan cel Mare. Printre cei care au dorit sa ajunga la racla Sf. Parascheva s-au aflat Pompiliu Diplan si Diana Iovanovici Sosoaca, cunoscuti pentru scepticismul lor fata de Covid si masurile luate de autoritati.

Grupurile conduse de cei doi s-au incaierat cu jandarmii. In cele din urma, oamenii s-au asezat la rand pentru a se inchina la racla cu moastele sfinte fara a mai fi nevoie sa prezinte un act de identitate. Avocata Diana Iovanovici Sosoaca sustine ca ordinul ca pelerinii din afara Iasului sa se inchine la moaste a fost dat de ministrul de interne Marcel Vela.

Diana Iovanovici Sosoaca – avocat: „Nu plec din Iasi pana nu ma asigur ca ultimul om venit in pelerinaj s-a rugat la Sf. Parascheva, asa cum a promis si Mitropolia Iasului si jandarmeria. S-a incheiat o negociere, inclusiv domnul ministru Vela a sunat si a spus sa se dea drumul oamenilor. In sfarsit, Vela ai inteles si tu Orban si tu Arafat ca puterea apartine poporului roman, in niciun caz voua iar voi trebuie sa zburati de la Guvernare pentru abuzurile mizerabile pe care le-ati facut. Trebuie sa va dati demisia in bloc”.

Video: facebook.com