Video | Militarii români acționează pentru stingerea incendiilor din Macedonia de Nord

avion-militar-768x512

În aceste zile, echipele militare de intervenție ale României acționează pentru stingerea incendiilor din Grecia și Macedonia de Nord.

După cum a remarcat și comunitatea elenă, în Grecia acționează cu profesionalism peste 100 de pompieri militari din unitățile IGSU din țară.

În Macedonia de Nord intervin Forțele Aeriene Române. În 3 zile, aeronava C-27 J Spartan a desfășurat 9 misiuni aeriene de stingere a incendiilor de pădure din munți, în zone greu accesibile. Aeronava C-27 J Spartan este însoțită în Macedonia de Nord și de o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic. Echipajul este format din 15 militari – piloți, personal navigant, personal auxiliar.

„Pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române este a doua misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia. Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, a acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a două incendii de pădure din țara noastră – unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți, și cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara.”, au transmis reprezentanții Forțelor Aeriene Române.