Video | Masina zburatoare a producatorului chinez XPeng a facut primul zbor public

Screenshot_20221013-195752_Chrome

Producătorul chinez de vehicule electrice XPeng a dezvoltat eVTOL pentru a servi drept taxi zburător al viitorului. Acesta a zburat în public pentru prima dată. Zborul scurt marchează un pas important înainte pentru firma ambițioasă care are planificate pentru viitor mașini zburătoare și mai îndrăznețe.

Zborul masinii elextrice XPeng X2 a avut loc la Skydive Dubai, după finalizarea evaluării specifice a riscurilor operaționale și obținerea unui permis special de zbor de la Autoritatea Aviației Civile din Dubai (DCAA). 

Peste 150 de persoane au asistat la zborul demonstrativ, care a avut loc în ziua deschiderii expoziției tehnologice GITEX Global de la Dubai World Trade Center.

XPeng X2 este o mașină zburătoare cu două locuri concepută pentru viitoarele zboruri din orașe la altitudine joasă, în special călătorii pe distanțe scurte, cum ar fi vizitarea obiectivelor turistice și transportul medical.

Vehiculul are un design minimalist în formă de lacrimă, cu un cockpit închis pentru performanțe aerodinamice eficiente și o structură completă din fibră de carbon pentru a reduce greutatea.

XPeng X2 oferă două moduri de condus, manual și autonom. Se spune că acesta din urmă oferă pasagerilor o experiență de zbor sigură și inteligentă, cu operațiuni simple de pornire, întoarcere și aterizare la atingerea unui buton.

X2 este proiectat să se înalțe la altitudini de până la 1.000 m, să navigheze cu până la 130 km/h și să zboare timp de până la 35 de minute la fiecare încărcare.