Video | Masacrul din Bucha. Ucraineni legati si impuscati in cap

bucha

Imagini socante au fost postate pe retelele de socializare in care se prezinta dezastrul lasat de rusi in jurul Kiev-ului. Pe o strada din Bucha, mai multe cadavre ale unor civili zac intinse pe strada. Potrivit martorilor, rusii au tras fara somatie. Un consilier al presedintelui Zelenski sustine ca s-au comis crime de razboi fiind gasite gropi comune in care erau ingropati civili cu mainile legate, impuscati in cap.

„Multi au fost gasiti morti cu mainile legate, a declarat Mihail Podolyak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Bucha, regiunea Kiev. Cadavrele oamenilor cu mâinile legate, care au fost împușcate de soldații ruși, zac pe străzi”, a scris Podolyak pe Twitter.

„Acești oameni nu erau în armată. Nu aveau arme. Nu reprezentau nicio amenințare. Câte astfel de cazuri se mai întâmplă acum în teritoriile ocupate?”, a spus el.

„Rusia duce un război pentru a distruge națiunea ucraineană”, a scris el. „Dar noi nu cerem simpatie. Nu cerem like-uri. Și cu siguranță nu cerem să luptăm cu Rusia pentru noi.”

„Noi cerem un singur lucru: dați-ne arme ca să putem proteja civilii. Orice altceva le vom face singuri”, a adăugat el.