Video | Mariupol este o ruina iar ucrainenii sustin ca rusii pregatesc scenarii false

mariupol

Rusia pregătește o provocare pe scară largă la Mariupol iar scenarii pentru noi falsuri au fost deja dezvoltate de propagandiștii ruși, sustine Serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), transmite Ukrinform.

„În special, minciunile despre presupusele crime ale apărătorilor ucraineni de la Mariupol sunt „aruncate” în mod activ în câmpul informațional”, se arată în raport.

Potrivit datelor disponibile, „invadatorii ruși pregătesc o falsificare la scară largă: plănuiesc să adune la un loc trupurile locuitorilor din Mariupol și să le prezinte ca victime în masă ale trupelor ucrainene. În acest scop, au circulat recent teze false că „ucrainenii folosesc civilii ca scuturi umane”.

„De fapt, trupele ruse sunt cele care ucid locuitorii Mariupolului – la începutul lunii martie, orașul a fost forțat să îngroape ucișii în gropi comune”, a spus SBU.

„Atrocitățile rușiștilor din Bucha au venit ca un șoc pentru întreaga lume. Prin urmare, principala sarcină a propagandei ruse de astăzi este de a distrage atenția publicului, atât internațional, cât și intern”, a subliniat SBU.