Video | La Botosani au continuat protestele dupa moartea Alexandrei. Oamenii cer pedepsirea vinovatilor

Un marș auto la care au participat sute de mașini a avut loc aseara pe străzile municipiului. Marșul a pornit de la primărie și a continuat pe Calea Națională, au mers până la cimitirul din Zona Industrială, unde a fost înmormântată Alexandra, după care au venit în fața Maternității.

Câteva sute de persoane au protestat în fața Maternității Botoșani, multe familii cu copii, mulți oameni revoltați de ceea ce s-a întâmplat cu Alexandra Ivanov. Botoșănenii spun că nu vor renunța până când vinovații nu vor plăti.

S-a cerut demisia Doinei Fedorovici, presedintele CJ Botosani, care l-a numit in functia de manager la Spitalul Judetean, despre care s-a scris ca a lucrat ca lacatus mecanic.

Acum, manager interimar este Monica Adascalitei, despre care presa a relatat ca avea 16 garzi pe luna la doua spitale. Aceasta a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică în aprilie 2020, în plină stare de urgență COVID-19.

Potrivit Libertatea, Adăscăliței lucra, la începutul lui 2021, chiar în spitalele pe care instituția sa le controla: Dorohoi și Botoșani.  Medicii urgentiști din spitalele din Dorohoi și Botoșani făceau câte 7-8 gărzi pe lună, conform listelor cu personalul de gardă. Aceleași documente consultate de Libertatea arătau că dr. Adăscăliței a avut în total 16 ture de gardă de noapte la Urgențe, opt la Dorohoi și opt la Botoșani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *