Video | ÎPS Teofan, mesaj în Pastorala de Crăciun: „Trăim realitatea morții mai intens acum decât înaintea pandemiei”

teofan-tratament-inimi-coronavirus

Într-un an în care zeci de mii de români au murit răpuși de virusul SARS-COV-2, în care pierderile nu pot fi cuantificabile, mitropolitul Teofan ne spune că ”(…) Cu toate acestea, nu se cade să ne pierdem cumpătul, să cădem pradă fricii și neliniștii nemăsurate. Au fost vremuri grele și în trecut. Prin credință și încredințare în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, românii le-au depășit. Vom trece și acum de piedicile care ne stau în față”.

„Ne apropiem de sfârșitul unui an greu. Preocuparea legată de sănătatea noastră și a celor din jur a adăugat o greutate nouă în sufletul și în trupul nostru. Pandemia a pricinuit, pe lângă zbuciumul cotidian de dinainte, mai multă teamă, deznădejde, mai multă nesiguranță în privința zilei de mâine. Există, parcă, o mai mare neîncredere între oameni, au apărut și alte motive de dezbinare între frați pe lângă cele existente până acum. Prin cei apropiați care au trecut prin boală, ori au murit, sau prin propria experiență, trăim realitatea morții mai intens acum decât înaintea pandemiei.”, mai punctează ÎPS Teofan.

„În înțelepciunea ei dumnezeiască, Scriptura ne spune să-l respectăm pe doctor și întreagă lucrarea lui”, spune, în Pastorala de Crăciun și de Anul Nou, Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Însă, ierarhul de la Iași vorbește și despre faptul ”că fără de Dumnezeu nu putem face nimic adevărat, frumos și tămăduitor”.

stiripesurse