Video | Interventie grea a pompierilor din Galati si Barlad dupa un incendiu intr-o hala in care erau depozitati saci cu azotat si recipiente de motorina

incendiu galati

Interventie dificila a pompierilor galateni, ajutati de colegii din Barlad dupa un incendiu izbucnit intr-o hala agricola din localitatea Varlezi. A fost pericol de explozie, intrucat erau depozitate peste cinci tone de azotat de amoniu iar doi dintre saci au fost deja topiți din cauza temperaturii.

Pompierii au evacuat azotatul cu ajutorul unui utilaj, concomitent cu acțiunea de stingere. Au acționat două autospeciale de la ISU Galați o autospecială de la Detașamentul Bârlad iar o autospecială de la Adjud care venea în sprijin a fost întoarsă din traseu.

Au ars circa 800 litri motorina, doua recipiente din plastic (pentru depozitarea combustibilului), o semanatoare si diferite accesorii si utilaje.

Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost cosul de fum neizolat corespunzător fata de materialele combustibile din structura construcției.