Video| Incepe migrarea. Afgani prinsi la granita cu Ungaria

migranti

18 persoane din Afganistan și Nepal au fost depistate, în ultimele 24 de ore, încercând să părăsească ilegal România prin județele Arad și Bihor. Aceștia au fost ascunși în autocamioane cu mărfuri care plecau în spații Schengen.

În ruma unui control efectuat Vărșand, județul Arad, polițiștii de frontieră au depistat un TIR condus de un cetățean bulgar care transporta, conform documentelor, piese auto în Franța. În mijlocul de transport au fost găsiți trei cetățeni afgani cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, solicitanți de azil în România.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, autoritățile au verificat două ansambluri rutiere conduse de un cetățean bielorus, respectiv bulgar care duceau rafturi metalice și produse din aluminiu în Germania și Polonia. În cele două autotcamine au fost depistați 11 persoane sin Afganistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.

La Borș, județul Bihor, oamenii legii au controlat un transport de piese mecanice, de pe ruta Bulgaria-Polonia făcut de un cetățean bulgar. În compartimentul pentru marfă erau ascunși patru tineri afgani, cu vârste cuprinse între 11 și 22 de ani.

Tot în data de 16.08.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judetul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un autocamion încărcat cu piese metalice, pe ruta Bulgaria-Polonia.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie disăuse măsurile legale ce se impun.