VIDEO: Incendiu în apropierea unei clădiri FSB din orașul rusesc Rostov pe Don. O persoană a murit, iar alte două, rănite

62332024

Cel puțin o persoană a murit, iar alte două au fost rănite într-un incendiu izbucnit în apropierea unei clădirii folosită de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), din orașul Rostov pe Don, din sudul țării, potrivit presei ruse.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare arată un incendiu de proporții, iar fumul este vizibil în tot orașul, scrie BBC.

Guvernatorul regional din Rostov a declarat că un scurtcircuit pare să fi provocat incendiul, care a aprins rezervoarele de combustibil.

Strada pe care se află clădirea a fost izolată.

Incendiul a avut loc în apropierea unei clădiri care aparține secției regionale de patrulare a frontierei a FSB, situată într-o zonă urbană a orașului.

FSB este serviciul de securitate internă al Rusiei și este responsabil de contrainformații, securitatea frontierelor și combaterea terorismului.

Guvernatorul orașului Rostov, Vassili Golubev, a declarat că incendiul s-a extins pe o suprafață de 800 de metri pătrați, provocând prăbușirea a doi pereți.

El a precizat că nu există niciun pericol ca focul să se extindă, dar că rezidenții blocurilor de locuințe din apropiere au fost evacuați ca măsură de precauție.

Agenția de știri RIA a declarat, citând serviciile de urgență, că zona incendiată era o clădire cu două etaje folosită pentru garaje și depozitare.

Rostov pe Don este capitala unei regiuni din sudul Rusiei care se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, în prezent scena unor lupte intense ale războiului.