Video | In ancheta Mitropoliei privind parintele Calistrat este analizata si o cearta din luna august cu una dintre surorile din Neamt

cearta Calistrat

Una dintre probele depuse la Centrul Eparhial în timpul cercetării aflate în curs, fata de incidentul in care a fost implicat parintele Calistrat, vizeaza un clip video din luna august, trimis anonim pa adresa R3Media, cand una dintre femeile din Neamt se cearta cu parintele Calistrat privind locul in care acesta spovedeste. „Am terminat discutia nu ma scoate din papuci. Hai dispari si nu ma plictisi. Am terminat discutia domnisoara, nu-ti sunt duhovnic nu ma deranja. Du-te atunci in spatiul public al bisericii, nu ai treaba unde spovedesc eu. Fugi si termin-o cu prostiile”, ii spune preotul Calistrat, femeii.

„Ai busit-o pe aia cu oglinda in parcare anul trecut, stai si o pandesti pe Smaranda cu cine se reguleaza cand o pandesti pe cealalta prin paraclis cu cine se pupa, liber de aici. Taci din gura si nu umbla cu prostii”, a continuat preotul.

Cand o batrana intervine si ii spune femeii sa discute altadata, aceasta ii raspunde pe un ton ridicat „nu te atinge de mine cucoana, da-te de acolo”.

Conflictul dintre preot si cele doua femei este mai vechi. Dupa incidentul de miercurea trecuta, parintele Calistrat a povestit varianta sa fata de scandal.

„Sunt doua fete din Piatra Neamt mutate pe aici prin gazda la Iasi, care le-a murit mama de Covid. Neavand loc de inmormantare, manastirea le-a vandut la un pret foarte ieftin o groapa in cimitir. Ele incet incet, avand un comportament deviant au pus stapanire pe manastire, cine sa intre, cine sa iasa, cine sa plece si s-au tot legat de-a lungul timpului, de mai multe persoane. De cateva ori le-a anuntat si parintele staret ca nu fac bine ce fac, le-am spus si eu. Au incercat sa ma intimideze si mi-au spus ca sunt un gunoi si nu stiu legea. Le-am spus ca orice gunoi as fi atat timp cat vezi aici ca ‘nu se filmeaza, nu filmezi, nu se pozeaza, nu pozezi’ esti in loc public de rugaciune, oamenii acestia vin la biserica pentru liniste, nu pentru scandal, plus ca nu aveti voie sa agresati persoane, au izbit cativa oameni prin biserica, pe afara, le-au blocat cu masina, le-au intrebat ce cauta acolo iar duminica s-au legat de o alta persoana si au scos-o afara ca nu este imbracata cum trebuie iar aseara (s.r miercuri seara) erau vreo 300 oameni si vine o batrana care mai taie paine pe la noi si-mi zice ca ‘parinte uite ce am patit cu nebunele astea’. Si ii zic sa le lase in pace…Si mi-a spus apoi ca sunt tot aici, tot fac circ. Si eu m-am dus cu bune intentii. Si le zic ‘bai fetelor v-a spus staretul sa va vedeti de treaba’. Mi-au spus ca noi nu discutam cu gunoaie. Una a scos telefonul iar sora-sa mi-a pus piedica ca sa nu pot pasi. Si atunci m-am ridicat si i-am dat peste umar, i-am luat telefonul si i l-am izbit jos. I-am zis la paznic sa le dea afara…Sunt cel putin 10-15 persoane carora eu le-am spus sa faca declaratie, ca a venit un politist sa vada ce se intampla, ele au sunat la 112. Si cand a vazut politistul a spus ca ele incearca sa scape basma curata dar ele o cauta cu lumanarea”, a explicat parintele Calistrat incidentul in care a fost implicat.

Video: Youtube.com/R3Media