Video Imagini| Talibanii fac abuzuri asupra femeilor și jurnaliștilor

WhatsApp Image 2021-09-08 at 21.06.02

Noul guvern interimar din Afganistan, care a fost anunțat marți, a trezit nemulțumirea femeilor care au protestat astăzi în Kabul. Acestea au fost lovite cu biciuri și bastoane de talibani, totodată și câțiva jurnaliști locali au fost bătuți și arestați, relatează CNN.

”Niciun guvern nu poate interzice prezența femeilor” a fost unul din mesajele de pe pancartele femeilor. Acestea au acuzat absența reprezentării femeilor în noua structură de putere de la Kabul.

Talibanii n-au agreat comportamentul femeilor, acestea fiind biciuite și trimise acasă. Același tratament l-au primit și jurnaliștii care relatau evenimentul.

Doi reporteri ai unei publicații electronice din Kabul, Elyas Nawandish au fost arestați, puși în camere separate și bătuți până au necesitat îngrijiri medicale. Agenția afgană TOLO News precizează că cinci reporteri ai publicației au fost arestați de talibani.

Protestul în Dasht-i-Barchi, o zonă din Kabul locuită în principal de membri ai minorității șiite Hazara, un grup etnic cunoscut pentru faptul că a fost vizat de talibani și în trecut.

Talibanii s-a limitat în a transmite doar că protestele neautorizate sunt interzise.

sursă: antena3

sursă video/imagini: Zaki Daryabi/ Twitter