Video Imagini| Bucătăria de vară a unei bătrâne a ars în întregime

WhatsApp Image 2021-09-07 at 20.14.32

Un incendiu puternic a izbucnit în gospodăria unei femei de 90 de ani, din comuna Viișoara, jud. Cluj. Bucătăria de vară a fost mistuită de flăcări. Din fericire, femeia a reușit să iasă la timp din clădirea în flăcări și s-a refugiat în casa aflată la câțiva metri de focar.

Din spusele vecinilor bătrâna obișnuia să usuce lemne verzi pe plita încinsă. Azi după-amiază, au văzut că din bucătăria de vară ieșea mai mult fum decât de obicei. S-au apropiat și au realizat ca întreaga clădire e cuprinsă de flăcări și au sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii voluntari din comuna Viișoara, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Darabani, cu o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-a acordat femeii ajutor medical la fața locului. Ulterior, au transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de explozie, din interiorul casei fiind scoasă și o butelie.

Pentru eliminarea pericolului de incendiu din locuințe, autoritățile recomandă:

Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului. Nu lăsați ușa sobei deschisă. Nu supraîncălziți soba.

Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere. Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării. Stingeți focul pe timpul nopții.