Video | Iasul revine la vechile probleme. Aglomeratie in autobuze, statii si ambuteiaje in trafic

A trecut perioada concediilor de vara si a traficului ceva mai lejer din sezonul estival. De la inceputul acestei luni, orasul s-a aglomerat din nou. Cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar iesenii petrec timp indelungat in trafic indiferent ca folosesc autoturismele personale sau mijloacele de transport in comun. De luni, 11 septembrie, se anunta vremuri grele pentru iesenii care trebuie sa-si duca micutii la scoli iar cand vor incepe si studentii anul universitar, orasul va fi paralizat.

Probleme mari au fost ieri in zona Poitiers, unde o lucrare ApaVital a paralizat traficul din zona. Povesteau ieseni revoltati ca au parcurs distanta din capat CUG pana la Continental in mai mult de 90 minute. Astazi, in statii, oamenii au asteptat minute bune un mijloc de transport in comun.

Pe linia 9, de exemplu, oamenii au stat ca sardelele, in timp ce alte persoane au preferat sa astepte urmatorul autobuz. Primaria este incapabila sa rezolva problemele din transportul public in comun, numarul autobuzelor si tramvaielor fiind insuficiente pentru nevoile dintr-un oras precum Iasul. Pe pagina primarului Mihai Chirica, curg reclamatiile iesenilor dar, in afara postarilor laudative ale activitatii municipalitatii, nevoile acestora sunt ignorate.

„Domnule Primar, vă rog eu frumos să veniți în sprijinul elevilor care învață la Miron Costin, Economic și să le puneți și lor dimineața un autobuz strict pentru elevi. Noi stăm la ANL, 1004 și fiica mea preferă să meargă pe jos o stație spre capăt tramvai, ca să aștepte un 44 care deja vine plin ca să meargă la liceu. Vă repet…e normal ca elevii care merg la liceele din oraș, să aibă tramvai special, sa fie tramvaiul 9 unul după altul, să fie autobuze…asta nu este discriminare!? Vă rog să rezolvați de urgență această problemă până pe 11 când încep copiii școala…problema asta se știe dar se ignoră! Nu vi se pare că este o bătaie de joc pentru elevii care merg in zona Alexandru!? Și noi ca părinți, plătim taxe și impozite și cred că acești elevi care merg în acea zonă spre școală și nu spre ștrand, să beneficieze de transport personalizat. Să stai în stație intr 25 și 30 de minute chiar și până la 40 de minute până vine un autobuz 44 ca să meargă copii începând de la capăt CUG până la licee, nu vi se pare că este deja prea mult? Să știți că dacă nu rezolvați problema, o să inițiem o manifestație în fața primăriei. Este de neconceput așa ceva. Orașul Iași nu se ține numai cu gazon și flori”, a scris suparat Georgel A. B.

„Miile de ieseni care pierd ore din viata ca sa ajunga la locurile lor de munca, sa va plateasca taxe si impozite sa faceti “investitii” in oras, va sunt recunoscatori…Oare stiti ce se intampla in orasul asta la orele “de varf” (07.20-10.00 si 16:00-19:00) desi inca nu a inceput scoala? Ce “prioritati” ati avut vara asta de v-ati trezit cu o saptamana inainte de inceperea scolii (adica de congestionarea la maxim a traficului) sa incepeti “lucrari” pe artere importante ale Iasului pe care, apropo, pana acum le-ati ignorat toti anii astia? Vezi Bvd. Poitiers. Cata nepasare mai avem de inghitit”, a intrebat Raluca S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *