VIDEO | Iasul, pe harta mondiala a drogurilor

Sharing is caring!

Autoritati din 10 tari au lucrat impreuna intr-o operatiune internationala fara precedent incheiata cu o arestare la Iasi. Dupa o investigatie de 5 ani, una dintre cele mai active grupari criminale implicata in comertul international de droguri a fost ingenunchiata fiind efectuate 20 arestari: 5 in Italia si Albania, cate 2 in Germania, Grecia si Olanda si cate una in Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Spania si Romania.

Reteaua „Kompania Bello” ar fi fost formata din traficanti de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicati in distributia de cantitati mari de cocaina prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene.

Pe teritoriul României, operaţiunea Los Blancos a vizat pe unul din membrii acestei retele de criminalitate organizata si a constat in efectuarea a 2 percheziţii domiciliare precum si punerea in executare a unui mandat european de arestare emis de autoritatile judiciare italiene.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus retinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autoritatile italiene, iar, judecatorii Curtii de Apel Iasi au emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, pana la predarea acestuia catre autoritatile judiciare italiene. In cursul anchetei au fost indisponibilizate 4 tone de cocaina si peste 5,5 milioane de euro.

shares