VIDEO | Iași, raiul țigărilor de contrabandă

In perioada februarie 2019 – iulie 2020, o grupare specializata in contrabanda cu tigari a acţionat coordonat pe raza judeţelor Iasi, Bacau, Ilfov, Calarasi, Brasov si a municipiului Bucuresti in vederea colectarii, transportului si vanzarii de tigari introduse în mod ilicit pe teritoriul Romaniei prin punctele de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova si Ucraina.

Colectarea tigarilor s-a realizat in principal pe raza municipiului Brasov si a judetului Iasi de catre cetateni moldoveni cu cetatenie romana, in mai multe spatii de depozitare, de unde erau transportate cu diferite autoutilitare pana in municipiul București.

Aici erau preluate de alți membri ai gruparii si ulterior erau distribuite catre diferiti clienti domiciliați pe raza judetului Ilfov, Calarasi si a municipiului Bucuresti. In urma acțiunilor au fost ridicate si indisponibilizate aproximativ 45.000 de pachete cu tigari de contrabanda si 6 autovehicule folosite de catre suspecti la transportul acestora.

Din cercetari a rezultat ca in aceasta perioada membrii gruparii au distribuit cantitatea totală de aproximativ 800.000 de pachete cu tigarete de contrabanda de diferite marci, in cauza organele vamale stabilind un prejudiciu de 11.000.000 lei, pentru recuperarea caruia s-a dispus instituirea sechestrului asigurator fata de mai multe bunuri apartinand persoanelor cercetate.