Video | Haos la Parlament: protestatarii forțează intrarea în sediul Senatului

FB1A2735-640x400

foto: G4Media

Liderul AUR, Geroge Simion, împreună cu membrii și simpatizanții partidului protestează împotriva adoptării certificatului verde Covid, la Parlament. Potrivit surselor G4Media, protestatarii au reușit să intre în curtea Paralmentului din cauza că s-a rupt una din porțile de intrare . Traficul rutier din zonă este blocat.

Peste 1.000 de persoane din București și din alte județe ale României, venite cu autocare, scandează „Libertate”, „Venim peste voi”, iar o parte din ei au escaladat gardurile. Jandarmii și polițiștii aflați la fața locului au format un cordon în fața intrărilor în Parlament, însă nu intervin pentru restabilirea ordinii.

Câteva sute de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și au blocat toate intrările de la Camera Deputaţilor, iar parlamentarii nu pot intra în sediul Senatului, a transmis George Simion.

Protestatarii AUR au reușit să intre în curtea Paralmentului din cauza că s-a rupt una din porțile de intrare, au declarat pentru G4Media.ro surse din jandarmerie.

Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”.

Protestatarii împiedică mașinile parlamentarilor să intre în parcarea Parlamentului. Un autoturism în care se afla un parlamentar a fost scuipată de cei care au pătruns în curtea Parlamentului, iar vehiculul unui senator PSD a fost vandalizată, fiind împroșcată cu vopsea. George Simion susține însă că persoanele din mașină ar fi arătat semne obscene către protestatari pentru a-i incita.

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a întărit dispozitivul de protecție de la Parlament, iar ușa masivă de la intrarea în sediul Senatului a fost blocată.