Trei persoane au decedat într-un accident la Scânteia

accident mortal

Accident cumplit astazi în localitatea Scânteia din județul Iași produs de o soferita incepatoare in varsta de 18 ani. Masina condusa de aceasta in care se mai aflau 4 persoane a fost lovita de un TIR, pe fondul neacordarii de prioritate. În urma impactului au rezultat 6 victime, 3 dintre ele avand lovituri incompatibile cu viața.

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 13 pe DJ 246 la ieșirea din localitatea Scânteia.  Un TIR care circula regulamentar a lovit un autoturism in care se aflau 5 persoane, toti fiind rude. La faţa locului au intervin pompierii de la descarcerare, echipaje de prim ajutor dar şi poliţiştii rutieri.

Gabriel Covasneanu- purtator de cuvant ISU Iași

Inspectoratul pentru Situții de Urgență al județului Iași au fost nevoiți să intervină la un accident rutier produs pe raza localității  Scânteia între un autotren și un autoturism. În urma accidentului au rezultat 6 victime, din care trei prezentau leziuni incompatibile cu viata. Celelate trei primeau semne ca fiind conștiente.

Persoanele care au decedat, respectiv o femeie și doi bărbați se aflau pe bancheta din spate a mașinii condusă de șoferița începătoare. Acestia erau tatal, unchiul si matusa tinerei. Pe scaunul din dreapta se afla mama conducatoarei auto.

prof.dr. Diana Cimpoesu- medic-șef UPU SMURD Iași

Au fost preluate șoferița de 18 ani cu politraumatism cranio-cerebral, cranio-cerebral, contuzie toracico-abdominală, stabilă hemodinamic care se află în evaluare și tratment în urgentăși care sperăm să aibă o evoluție favoirabilă. Pasagera din dreapta, o femeie de  50 de ani, este în stare critică adusa de TI, tratată, intubată mecanic, stabilizată. Leziunile sunt de tip politraumă, cea mai importantă fiind trauma toracică

Va fi internată în chirurgie, va merge în Terapie Intensivă și va avea nevoie de tratament medical si de TI.

Politistii au deschis un dosar penal si continua cercetarile.

Anca Vîjiac-purtător de cuvânt IPJ Iași

În cauză polițiștii efectuează cercetări  sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală și ucidere din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.