Video Galati | Alerta pe Siret. Doi afluenti vor depasi cotele de pericol fiind emis codul rosu

baraj movileni

Specialiștii Administraţiei Naționale „Apele Române” (ANAR) acordă o atenție sporită zonelor de confluență, în special a râului Putna cu Siretul. De asemenea, s-a intensificat monitorizarea râurilor aflate sub avertizări de fenomene imediate de cod roșu, acolo unde sunt prognozate, în această seară, depășiri ale cotelor de pericol, respectiv pe râurile: Călmățui, în bazinul superior, Geru, în bazinul din amonte la confluența cu râul Suhu (afluenți ai râului Siret), Corazel (afluentul Bârladului, din judeţul Galați.

Echipele de la Apele Romane si Hidroelectrica au pregătit acumulările care preiau, în acest moment, surplusul de apă provenit din precipitațiile înregistrate în ultimele zile în bazinul hidrografic Siret.

„Tanczos Barna a solicitat o atenție sporită în special în zona Tulcea și Galați, în zona de confluență a râului Putna cu Siretul, unde, împreună cu ANIF, dacă va fi nevoie, se va intrerveni cu pompe atunci când nivelul pe râul Putna va scadea”, a anuntat ministerul Mediului.

Conform Europa FM, autoritățile se concentreaza pe raul Siret, după ce în barajul de la Movileni a apărut o breșă. Informatia nu a fost confirmata momentan oficial.

Video: Alina Leona/Barajul de la Movileni 20.06.2021