Video | Franta chiar are sindicate. In jur de 2 milioane de persoane au protestat astazi impotriva cresterii varstei de pensionare

protest franta

Franta a fost paralizata astazi de cel mai mare protest din ultimele decenii. 2 milioane de persoane au manifestat impotriva deciziei guvernului de a creste varsta de pensionare. Oamenii au blocat rafinariile, livrarile de combustibil fiind blocate. De asemenea, transportul a fost paralizat. Multimea furioasa a iesit in strada, in toate orasele importante din tara.

Macron a fost comparat cu Ceausescu, contestararii sai sustinand ca nici un lider nu poate conduce impotriva poporului sau.

La Rennes, demonstrația de marți s-a transformat într-o confruntare între poliție și aproximativ 400 de manifestanți, majoritatea tineri, îmbrăcați în negru și cu fețele ascunse.

Într-un comunicat de presă, prefectul Emmanuel Berthier a condamnat multiplele violente, aruncare de vopsea, incendii de gunoi și baricade incendiate, vitrine sparte. Forțele de securitate au devenit țintele proiectilelor și artificiilor, acestia reacționând cu gaze lacrimogene, pistoale de cauciuc și tunuri cu apă.

In Paris, manifestatia impotriva reformei pensiilor s-a soldat cu vitrine sparte, statii de autobuz distruse, de multimea furioasa. Si aici s-au semnalat confruntari cu fortele de ordine.

La Lyon, 35 politisti au fost raniti iar 6 manifestanti au fost arestati.

Sindicalistii sustin ca peste 700.000 persoane au protestat astazi la Paris iar in alte orase din Franta s-a doborat recordul de manifestanti. Urmatorul protest va fi sambata, 11 martie.