Video Foto | Descinderi în Iași. 7 persoane reținute pentru trafic de substanțe cu efecte psihoactive

WhatsApp Image 2022-01-23 at 11.55.49 (1)

Ieri polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au organizat o acțiune antidrog, care a vizat mai multe persoane specializate în efectuarea de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ce ar fi acționat pe raza municipiului Iași.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate substanțe psihoactive provenite din vestul Europei care ar fi fost folosite la prepararea substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, doze cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive ce ar fi fost pregătite în vedere comercializării pe raza municipiului Iași, bani, arme albe, cântare electronice, precum și alte mijloace materiale de probă.

De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au reținut pentru 24 de ore, 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni fără drept cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 23 ianuarie 2022, cele 7 persoane reținute vor fi prezentate, cu propuneri legale, Tribunalului Iași.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și jandarmi.