Video | Fost politist din Vaslui, hot de meserie in Iasi

hot iasi

Un fost politist din comuna vasluiana Stanilesti a pus pe jar Politia ieseana dupa ce a comis in ultimele 4 luni mai multe spargeri pe raza municipiului Iasi. Presat de datoriile catre banci, tanarul de 24 ani, care si-a dat demisia din Politie in urma cu 2 ani, a actionat din luna octombrie a anului trecut la Iasi, unde a spart farmacii, sali de jocuri si sediul unei banci. Dupa ce dadea loviturile, barbatul disparea din oras.

In luna noiembrie a anului trecut, tanarul a intrat pe fereastra unei farmacii din Piata Unirii si a furat seiful cu incasarile din ziua respectiva, in jurul sumei de 17.000 lei. De la o alta farmacie din zona a furat 5000 lei.

Fostul politist a luat in vizor si o sala de pacanele dar a pornit alarma. Ultima spargere a dat-o in noaptea de vineri spre sambata, la sediul unei banci din zona garii. Dupa ce a spart lacatul unei use din spatele blocului a dat peste o usa securizata pe care nu a reusit sa o deschida.

Functionarii bancii au alertat Politia dupa ce au constatat ca s-a produs o tentativa de furt iar oamenii legii au prelevat probe. In cele din urma, tanarul a fost prins.

Anca Vâjiac, purt. de cuv. IPJ Iași: „Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Iași au identificat și condus la cercetări un tânăr bănuit de comiterea faptelor a 5 infracțiuni de furt calificat și 4 tentative la comiterea acesti fapte. Este vorba despre infracțiuni care ar fi fost comise pe raza municipiului Iași în perioada octombrie 2021 – februarie 2022 din farmacii, săli de jocuri și dintr-o unitate bancară. În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au reținut tânărul pentru 24 de ore și l-au introdus în arestul IPJ Iași urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale„.

Pe timpul cercetarilor, politistii au depistat un alt hot de meserie cu aceleasi semnalmente ca ale tanarului din Stanilesti. Acest lucru a complicat ancheta.