VIDEO: Forțele ucrainene doboară o rachetă rusească cu ajutorul unui sistem antiaerian autopropulsat, furnizat de GermaniaVIDEO:

ucraina-rusia-razboi-gepard-racheta-croaziera-doborare-front-e1670337398809-640x400

Pe rețelele de socializare u apărut imagini cu o armă furnizată de Germania și folosită de forțele ucrainene. Clipul arată cum trupele folosesc sistemul antiaerian autopropulsat Flakpanzer Gepard pentru a doborî o rachetă de croazieră rusă care se apropia, relatează Sky News.

La începutul acestei luni, Germania a declarat că se pregătește să livreze Ucrainei șapte tancuri Gepard, care se adaugă la cele 30 de tancuri de apărare antiaeriană care sunt deja folosite în țară.

Potrivit revistei Spiegel, cele șapte Gepard, care sunt reparate de producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW), cu sediul la Munchen, ar trebui să ajungă în Ucraina în 2023.

De asemenea, guvernul german intenționează să trimită mai multe muniții pentru Gepard împreună cu tancurile suplimentare, potrivit Spiegel.

Furnizarea de muniție pentru Gepard s-a dovedit a fi problematică, deoarece Elveția, care deține stocuri de muniție, refuză să o furnizeze, invocând statutul său de neutralitate.