Video| Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări, la frontiera cu Ucraina

1631435317455-14330-S4

Pe 11 septembrie, în jurul orei 16.30, au fost depistate, pe direcţia localităţii de frontieră Pomarla, jud. Botoşani, 6 persoane care transportau de la linia de frontieră către interiorul teritoriului național 6 colete voluminoase, ce conțineau 9.000 de pachete de țigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras spre localitatea Corjăuți, județul Botoșani.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 colete voluminoase, iar în urma examinării preliminare s-a constat  faptul că acestea conţin ţigări de proveniență Duty-free. La inventariere, a rezultat cantitatea de 180.000 de ţigarete (9.000 de pachete), în valoare de 89.800 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.