Video | Focuri de armă pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, la frontiera cu Ucraina

WhatsApp Image 2022-01-18 at 10.26.23

Ieri, agenții din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 18.45, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau dinspre teritoriul ucrainean către teritoriul naţional colete voluminoase.

„Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. În urma inventarierii coletelor, în aceastea au fost descoperite 9.000 de pachete de țigări, valoarea acestora ajungând la 91.000 de lei. Polițiștii de frontieră au ridicat bunurile în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.