VIDEO | Femeie filmată în timp ce fură flori. Primăria Iași găsește soluția

download (1)

Florile din fața Mitropoliei din Iași încep să dispară. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe bulevardul Ştefan cel Mare, o femeie este pusă pe fapte mari. Aceasta vrea cu orice preţ să pună mâna pe florile recent plantate. Pândeşte poliţia locală, aşteaptă să plece agenţii şi, cu un sac în mână, se apucă şi smulge florile. La un moment dat, se apropie cineva, dar femeia nu se intimidează şi schimbă strategia. Se preface că adună gunoaie de pe stradă, fiind ajutată și de ținuta în care este îmbrăcată, o vestă reflectorizantă, ca cea a lucrătorilor de salubritate.

În doar două zile, câteva sute de flori au fost furate, inclusiv din faţa Primăriei şi de lângă Mitropolie. Autorităţile au găsit o soluţie pentru a-i descuraja pe hoţi. Scot la vânzare ghivece la preţuri reduse.

Cei de la servicii publice vin cu o soluție. Peste 30 de mii de flori sunt pregătite în solariile celor de la serviciile publice din Iaşi şi vor ajunge zilele următoare pe străzile din oraş. Preţurile sunt la jumătate faţă de cele de pe piaţă. Pleacă de la 10 şi pot ajunge până la 30 de lei, în funcţie de floare şi de dimensiunea ei.

În această primăvară, primăria Iaşi a plantat flori de aproape 40 de mii de lei în tot oraşul. Paguba lăsată de hoţi este de o mie de euro.