VIDEO. Fara restrictii noi de sarbatori

klaus-iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu vor fi introduse noi restrictii de sarbatori, dar restrictiile care sunt deja in vigoare, vor ramane valabile si sunt obligatorii.

Presedintele Romaniei a vorbit si de situatia actuala in ceea ce priveste in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus din tara noastra.

Am discutat masurile si pot sa va spun urmatoarele lucruri: nu vom introduce restrictii noi sa sabrbatori, insa restrictiile care sunt acum in vigoare, raman toate in vigoare. Aceste restrictii sunt obligatorii, nu este ceva optional, asadar va rog sa va confirmati acestor restrictii, daca nu va doriti sa ajungeti de sarbatori in spital. Repet, de Craciun, restrictiile in vigoare raman, nu se adauga insa restrictii noi.” a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis si un mesaj romanilor legat de campania de vaccinare care va incepe la finalul acestei saptamani, in Romania.

Se incepe cu o prima transa, mai degraba simbolica, dar deja imediat dupa Craciun, incep sa vina urmatoarele transe de vaccin si asa se va continua pana cand toata populatia beneficiaz de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente si noi si expertii recomandam tuturor romanilor sa se vaccineze. Asadar, dragi romani, in perioada sarbatorilor aveti grija de voi, aveti grija de cei dragi voua si respectati restrictiile. Va doresc tuturor multa sanatate si Craciun fericit”, a mai spus presedintele tarii.

Mesajul presedintelui a venit imediat dupa sedinta de lucru la care a participat si noul prim-ministru al Romaniei, Florin Citu.