Video | Explozii după explozii în Crevedia. 46 persoane sunt ranite. România a activat Mecanismul European de Protecție Civila

România traversează o noua drama, după tragedia de la Colectiv. Mai multe explozii s-au produs în aceasta seara în Crevedia, la un depozit GPL aparținând fiului primarului de la Caracal. În interior s-ar fi aflat mai multe cisterne încărcate cu GPL, lucru neștiut de pompieri după ce au fost solicitați să intervină după prima explozie.
În momentul intervenției, cadre medicale, pompieri, jurnaliști, oameni simpli au fost surprinși de o a doua explozie mult mai puternica decât prima. Atunci au fost surprinse 30 persoane, pompieri și polițiști, câțiva dintre ei suferind arsuri pe aproape întrega suprafața corporala.
Autoritățile s-au văzut nevoite sa activeze planul alb de intervenție fiind chemate de acasă cadrele medicale de la mai multe spitale bucureștene. În paralel au fost solicitate noi echipaje de intervenție, situația anuntandu-se una dezastruoasa.
Nu mai putin de 46 persoane au fost ranite, mai mult de jumătate fiind pompieri surprinși în a doua explozie.
“8 dintre ei sunt intubati, sunt în stare gravă. Toți pacienții care au arsuri pe suprafate mari vor fi tratați la ATI sau vor fi transferați în Belgia sau Italia. Sunt situații din păcate, limita”, a spus Alexandru Rafila.
România are în momentul de fata doar 30 paturi pentru marii arși, asa ca, trebuie sa caute paturi la nivel europen pentru marii arși. A fost activat Mecanismul European pentru Protecție Civila.
Autoritățile au evacuat cel puțin 3.000 persoane iar zona Crevediei a semănat cu un câmp de lupta în fata unui inamic necunoscut. Unele surse susțin ca explozia inițială a fost provocata de doua persoane care au încercat să mute gaz dintr-o cisterna în alta.
În panica produsa după aceste explozii și în fata unui potențial dezastru, România s-a trezit din nou ca, protocoalele de intervenții nu sunt respectate decât pe hârtie, nu are paturi suficiente pentru marii arși și alte neajunsuri pe care nu le-a corectat în anii de după Colectiv.
Stația GPL era închisă pe hârtie de ISU dar în clasicul stil românească ea totuși funcționa intr-un fel sau altul din moment ce plecau cisternele pline de la Crevedia.