Video | Explozie pe un bulevard circulat din Istanbul

istanbul

UPDATE 2: O explozie produsă duminică pe bulevardul Istiklal din Istanbul s-a soldat cu cel puțin șase morți și alți 53 de răniți, a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Acesta a declarat că, pe baza informațiilor inițiale furnizate de guvernatorul orașului, explozia ar putea fi suspectată de act terorist. Observațiile inițiale arată, de asemenea, că o femeie a jucat un rol în explozie, a spus el, adăugând că toți autorii vor fi identificați.

„Eforturile de a prelua controlul asupra Turciei și a națiunii turce prin terorism nu vor da rezultate”, a adăugat președintele.

UPDATE: Un prim bilant al exploziei indica 4 persoane decedate si 38 ranite.

STIRE INITIALA: Mai multe victime, inclusiv morți și cel puțin 11 răniți, au fost raportate în urma unei explozii care a lovit in aceasta dupa amiaza bulevardul pietonal Istiklal din Istanbul.

„Astăzi, în jurul orei 16.20, a avut loc o explozie pe strada Taksim Istiklal din cartierul nostru Beyoğlu. Echipele noastre de poliție, sănătate, pompieri și AFAD au fost trimise la fața locului. Există victime și răniți. Evoluția situației va fi împărtășită cu publicul”, a declarat pe Twitter guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya.

Imagini au arătat ambulanțe, camioane de pompieri și poliție la fața locului. Cauza exploziei nu este clară. Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că magazinele și bulevardul au fost închise.

Foto: Reuters