Video | Emotii dupa prima proba de BAC. Un elev sincer: „Daca nu ma insel a fost o poezie. Nu prea le stiu cu din astea!”

bacalaureat

Emoții pentru absolvenții de clasa a XII-a. Astazi au susținut prima proba de bacalaureat, la Limba și Literatura Română. Candidatii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate. La profilul uman, elevilor le-au picat caracterizarea unui personaj dintr-o comedie.

Primele două subiecte ale examenului au fost la fel la real și la uman. În prima parte este vorba despre 5 cerințe notate cu câte 6 puncte fiecare, unde candidații primesc un text la prima vedere. În acest an, elevii de la profilul real și tehnologic au avut un text din Nicolae Iorga, „Doamna Elena Cuza”.

La subiectul I.B.,ei avut de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

La fel ca in anii precedenti, absolventii clasei a XII-a au avut emotii mari pana la aflarea subiectelor.