Video | Elicoptere rusesti distruse de ucraineni in regiunea Harkov

elicopter11

In regiunea Harkov, parașutiștii ucraineni au distrus două elicoptere rusești Mi-8.
„De la începutul invaziei ruse deschise, unitățile trupelor de asalt aerian ale forțelor armate ale Ucrainei au distrus un număr considerabil de arme si echipamente militare inclusiv elicoptere ale aeronavelor militare inamice”, au anuntat trupele Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ieri, conform datelor confirmate, militarii Brigăzii 95 Separate de Asalt Aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei au doborât două elicoptere rusești de transport militar Mi-8.

„Elicopterele au fost distruse de un echipaj al sistemului portabil de rachete antitanc Corsar din Ucraina în regiunea Harkov. De fapt, acesta este primul caz în care o țintă aeriană a fost distrusă cu succes de un sistem de rachete antitanc”, se arată în comunicat.

După ce a fost lovit de o rachetă, un elicopter rus neghidat s-a rostogolit pe o parte și s-a prăbușit într-un alt elicopter rus care zbura în spate.

După cum s-a raportat, la 1 aprilie, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat că Rusia a pierdut peste 10 miliarde de dolari de echipamente militare în Ucraina.