Video | Drum distrus și lăsat uitării de autorități

Ungheni

În timp ce unii construiesc rachete spațiale sau cumpără pământ pe lună, în satele din Iași condițiile rămân ca în Evul Mediu. Locuitorii comunei Ungheni nu beneficiază de infrastructură rutieră, iar zilele ploioase sunt o adevărată povară. Autoritățile ridica din umeri când vine vorba despre modernizarea drumului județean 249 A. Nimeni nu poate oferi un răspuns concret când vor începe lucrările, căci despre finalizare nici nu se poate discuta. 

Astăzi a avut loc o nouă ședință de consiliu local la Primăria din Ungheni, iar problema drumului a fost din nou ridicată, dar fără vreun rezultat. Consilierii spun că problema persistă de mai bine de 10 ani și primele utilaje au început să apară pe străzile comunei azi dimineață înainte de protestul care a fost anunțat de consilieri în fața primăriei. 

Ilie Săcăleanu – consilier local:Deja s-a ajuns într-o stare deplorabilă. Nu se mai poate circula pe el. Majoritatea cetățenilor din comună circulă pe acest drum că fac naveta, au servicii către oraș, au copii la școală. Deja autobuzul care circulă din ora în ora, întoarce undeva în localitatea Bosia deci, nici nu mai circula până la Ungheni”.

Au fost depuse mai multe proiecte și înaintate o serie de discuții, dar fără rezultat.

Neculai Petrache – consilier local:Nici la ședințele de consiliu nu mai stătea cu noi. Închide ședințele și pleacă, fără să mai discutăm cu el problemele comunei. Nu avem ce să discutăm. Noi venim aici la primărie că îi aprobam lui niște probleme minore”.

Lucian Bambu – consiler local:Oamenii au ajuns la capătul răbdării. Au ieșit chiar să protesteze, pentru că viața le este pusă în pericol”.

Primarul din comună, care se află la al treilea mandat, spune că prioritatea pentru el este acest drum. Doar că, nu a reușit să răspundă în ce stadiu este proiectul și când vor începe lucrările. 

Reporter: Pentru acest tronson de drum, au fost făcute studiile și când vor începe lucrările?

Iulian Marcu, primar comuna Ungheni : …Nu cred că cineva astăzi vorbind știe un termen. 

Reporter: Estimativ. 

Primar: Cred că este mai bine să vedem din zi în zi sau din săptămână în săptămână”.

Deși este o comuna apropiată de centrul orașului Iași, drumurile arată așa de mai bine de 10 ani. Nici măcar strada care trece prin centrul comunei și ajunge la primărie nu este reabilitată.