Video | Dorinel Umbrarescu profita de vremea buna si pregateste lucrarile pe cele trei loturi ale autostrazii Focsani – Bacau

UMB-lot-3-1536x1024

Cel mai puternic constructor roman si-a mobilizat oamenii in zona autostrazii Focsani – Bacau si profitand de vremea buna din ultimele zile pregateste inceperea lucrarilor efective. O filmare realizata cu drona prezintă începutul lucrărilor pe sectoare ce se întind pe toată secțiunea autostrăzii.

Filmarea începe de la Sud spre Nord cu nodul rutier de la Tișița, continuă lucrări în zona localității Domnești-Târg, Adjud, Adjudul Vechi, Răcăciuni să se termină în zona localității Faraoani, la 10 km de municipiul Bacău.

Pe 12 ianuarie au fost semnate contractele pentru cele 3 loturi ale autostrazii Focsani – Bacau. Autostrada are o lungime de 96 de kilometri, cuprinde trei loturi, iar durata de execuție este de 30 de luni. Contractele au o valoare de 6,5 miliarde lei și sunt parțial finanțate prin PNRR.

Pentru Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA. Are două noduri rutiere, 32 de pasaje, 2 parcări de scurtă durată și un Centru de Întreținere.

Pentru Lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA. Are două noduri rutiere, 35 de poduri și pasaje, 2 parcări de scurtă durată și un Centru de Întreținere.

Pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA. Are un nod rutier, 24 de pasaje, un Centru de Întreținere, dar fără parcări.

Video: Spiri Drone