Video | Doi romani batjocoriti in propria tara de Viktor Orban. Un deputat PSD: „Ti-ai dat si tu seama ca Romania este sat fara caini!”

transilvania

Prezent la scoala de vara de la Baile Tusnad, premierul Ungariei, Viktor Orban a avut o remarca nepotrivita in momentul discursului sau, cand doi romani au afisat o pancarta cu mesajul „Ceva este etern: Transilvania, pamant romanesc!”

Mai multe persoane s-au adunat în jurul romanilor și au acoperit inscripția cu umbrele și apoi i-au scos pe cei doi responsabili.

„Politicos, ca poliția din Budapesta pe poduri cu dependenții de droguri”, a spus Viktor Orbán, potrivit corespondentului Telex.hu.

Incidentul nu a fost comentat de autoritatile romane. Astazi, deputatul PSD, Radu Cristescu a avut o reactie acida pe contul sau de Facebook.

„Am tăcut când “naționala României” de hochei, în frunte cu Tanczos Barna, a cântat cu sete imnul secuiesc la Budapesta! Am tăcut când președinta Ungariei, Katalin Novak, exact ca un câine din rasa “puli” maghiar, în călduri, și-a marcat teritoriul la Alba Iulia. Am tăcut când un ONG unguresc a decorat teroriștii maghiari care voiau să pună o bombă în România. Am tăcut, ca să nu răspund la provocări cu reacții care ar putea escalada conflictul … dar cam AJUNGE! Felicitări!!! Acum nu pot sa tac și trebuie să vă felicit, lideri maghiari, și să te felicit mai ales pe tine, Viktor Orban! Te-ai pișat pe noi în propria noastră tara ! La Tușnad ! Și ai făcut-o cu jetul unui grof arogant și plin de sine ! Pentru asta nu-i nevoie de curaj, trebuie doar un stat român eșuat, cu un președinte mut, fără reacție. Plus restul de slugi slinoase din subordinea tălâmbului sas. Si ne-ai făcut și drogați, Orbane! Când un grup de ROMĂNI au afișat un banner pe care scria „Ceva este etern: Transilvania, pământ Românesc”, ai spus sa fie scoși precum a scos politia din Budapesta drogații de pe pod, la ultimele manifestații împotriva ta și a guvernului tău! Nu ntru acuma în amănunte despre politicile tale revizioniste și visul tău de a vedea Ungaria Mare! In mintea ta, din harta Ungariei Mari lipsește Transilvania, Partium, nu-i asa”, a scris Cristescu,

Acesta a comentat si fata de lipsa unei reactii din partea Romaniei.

„Ți-ai dat și tu seama că România e sat fără caini ! Sau, mai bine spus, tara fără conducători! Asa este , aici iti dau dreptate ! Presedinte iubitor de România nu avem, iar primul ministru, saracul, cam trage cu ochiul sa vadă ce zice președintele care, culmea, cică e al României! Probabil premierul de la Palatul Victoria n-a primit foaia cu ce trebuie să spuna… dar și dacă o primea, nu cred că se descurca să o citeasca. De servicii ce sa zic… Sunt după chipul și asemănarea lui Iohannis ! Adica un decor cel mai adesea inutil…Deșteaptă-te, române, că nu ești neam de câne”, a completat deputatul PSD.