VIDEO. Doi indivizi în arest după ce au bătut un primar din județul Iași

Doi indivizi au ajuns în arest, după ce au lovit mai multe persoane, printre care și pe primarul din localitatea Roșcani, Genovel Gheorghiu.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Vasilică Pantelimon Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile. Dispune arestarea inculpatului Bogdănel Petru Pîrvu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe (4 infracțiuni), pe o durată de 30 de zile”, au transmis judecătorii ieșeni.

Și polițiștii ieșeni au anunțat că fac cercetări pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

„Agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani efectueză cercetări într-un dosar penal. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe 24 februarie 2021, doi tineri de 28, respectiv 29 de ani, din comuna Roșcani, ar fi agresat fizic 5 persoane, tulburând totodată ordinea și liniștea publică și adresând amenințări. De asemenea, în timpul altercației, un al treilea tânăr, de 27 de ani, ar fi furat o drujbă aparținând uneia dintre persoanele agresate.

Pe 26 februarie 2021, tânărul cercetat pentru furt și cei doi tineri cercetați pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore. Pe 27 februarie 2021, cei doi tineri cercetați pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.