Video | Dezastru in Mariupol unde civilii sunt ucisi de raidurile rusesti. Orasul nu are apa, caldura si electricitate

mariupol

Trupele ruse au ucis deja 2.187 de locuitori ai Mariupolului, a declarat Consiliul Local Mariupol pe Telegram.

„În fiecare zi, Mariupol suferă de raidurile aeriene ale fasciștilor ruși. Cel puțin 22 de bombardamente asupra unui oraș pașnic în ultimele 24 de ore. Aproximativ 100 de bombe au fost deja aruncate asupra lui Mariupol”, se arată în comunicat.

Consiliul Local a spus că invadatorii ruși lovesc cinic și intenționat casele rezidențiale, locurile aglomerate, distrug spitalele de copii și distrug complet infrastructura orașului.

„Orice bombardament aduce distrugeri groaznice și ia principalul lucru, viața unui Mariupol pașnic. Până în prezent, 2.187 de locuitori din Mariupol au murit în urma atacurilor rusești. Fie ca amintirea lor să trăiască pentru totdeauna”, se arată în comunicat.

Consiliul Local a mai precizat că situația de la Mariupol rămâne foarte grea. Nu există electricitate, apă, căldură, aproape deloc comunicații mobile în oraș și rămâne fără mâncare și apă.

„Astăzi, fasciștii ruși au continuat să bombardeze orașul din avioane. Sectorul rezidențial de la intersecția bulevardei Nakhimova și strada Italiiska a fost bombardat. De asemenea, în zona cinematografului Savona. În plus, există rapoarte. de bombardamentul clădirii Universității de Stat Mariupol”, se arată în comunicat.

Cea mai mare amenințare pentru 400.000 de mariupoleni, care în prezent sunt blocați în oraș, vine din cer. „Prin urmare, închiderea de către NATO a cerului deasupra Ucrainei sau furnizarea sistemelor de apărare aeriană necesare este o soluție care ar putea salva sute de mii de vieți nevinovate în toată Ucraina”, a spus Consiliul Local.

Rapoartele anterioare spuneau că forțele ruse au provocat cea mai mare catastrofă umanitară în Mariupol. Incapabili să învingă armata ucraineană, invadatorii bombardează civili și blochează sosirea ajutorului umanitar.