Video | Dealeri de droguri din Iasi retinuti de DIICOT. Un ivorian vindea cannabis in oras

cannabis

Vineri, procurorii D.I.I.C.O.T Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui barbat care s-a deplasat din București în municipiul Iași, pentru a comercializa droguri de mare risc.

Cu ocazia percheziției autoturismului folosit de acesta au fost descoperite cantitățile de 7,46 grame cocaină și 31 comprimate de metadonă, droguri de mare risc care erau destinate comercializării în municipiul Iași.

În cauză s-a reținut că, începând cu luna mai 2022, doi inculpați au achiziționat droguri de risc (heroină și cocaină) din București pe care le-au comercializat consumatorilor din municipiul Iași. Procurorii DIICOT Iasi au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi inculpați, în aceeași zi fiind admisă propunerea de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași.

Tot vineri, procurorii DIICOT Iasi au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Iași, în urma activității fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 471,6 grame rezina de canabis și 51,5 grame de canabis.

În cauză s-a reținut că, în luna iulie 2022, inculpatul, cetățean ivorian, a vândut în mod repetat hașiș (rezină de canabis) și canabis consumatorilor din municipiul Iași. Față de acesta procurorii au dispus, la data de 16.07.2022, luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în aceeași zi fiind admisă propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași.