VIDEO: Cutremur în Turcia. Seismul de 5,3 pe Richter s-a produs în estul ţării, la o adâncime de 10 km

Cutremurul din Turcia a avut o magnitudine de 5,2, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 11 kilometri, potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC).

Câteva persoane au fost rănite, anunţă autorităţile. Cutremurul vine la şase luni de la seismele devastatoare care au lovit Turcia şi Siria, soldate cu peste 50.000 de decese.

Potrivit Centrului Seismologic European pentru Mediterana (EMSC), cutremurul a avut o magnitudine de 5,2, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 11 kilometri. Agenţia seismologică turcă transmite că seismul a avut magnitudinea de 5,3, iar adâncimea la care s-a produs a fost de 7 kilometri.

Seismul a avut loc la ora locală 20:48 (şi a României), iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sud-sud-vest de Malatya şi la 131 km nord-nord-vest de Şanlîurfa, potrivit EMSC.

Potrivit agenţiei Anadolu, cutremurul de joi seara a fost resimţit în Kahramanmaraş, Adîyaman, Şanlîurfa şi Gaziantep, precum şi în Malatya. Mulţi oameni au ieşit speriaţi pe stradă imediat după cutremur.

O clădire din districtul Battalgazi care era nelocuită s-a dărâmat, iar un copil care trecea pe lângă ea în acel moment a fost rănit şi a fost transportat la spital. Există, de asemenea, câteva cazuri de oameni care au sărit speriaţi de la balcon, a transmis guvernatorul Malatya, Ersin Yazici, citat de Anadolu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *