VIDEO: Cursă nebună pe străzile din Iași. Tânăr băut, urmărit 17 km de polițiștii ieșeni

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost urmărit aseară de polițiștii ieșeni după ce nu a oprit la semnalul acestora. Totul a început în Păcurari după ce individul ar fi sărit la bătaie la un alt conducător auto. Acesta din urmă a sunat la 112, după ce tânărul scandalagiu ar fi început să-l urmărească. Astfel, polițiștii ieșeni au încercat să-l oprească, însă cum tânărul nu a reacționat la semnalul acestora, oamenii legii au plecat pe urmele lui.

Cu 8 echipaje de poliție după el, tânărul a parcurs kilometri până să fie prins. Din zona Păcurari, Târgu Cucu, Tătărași și până în Țuțora. Pe raza localității unde a fost prins, bărbatul a provocat și un accident rutier în care au fost rănite două persoane fiind implicate un autoturism și o autospecială de poliție.

„În noaptea de 1 spre 2 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism condus de un tânăr, pe raza municipiului Iași, care anterior ar fi fost implicat într-un accident cu un alt autoturism.

Întrucât șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, s-a procedat la urmărirea și blocarea autoturismului, șoferul fiind identificat în persoana unui tânăr de 28 de ani.

În urma evenimentului rutier, două persoane au fost rănite.

Șoferul în vârstă de 28 de ani a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii alcoolemiei și prezenței unor substanțe psihoactive.

De asemenea, asupra tânărului au fost identificate două permise de conducere, ambele pe numele său, iar în urma verificărilor s-a constatat că unul dintre acestea ar fi fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și fals material în înscrisuri oficiale, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.” au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!