Video | Cultură de cannabis descoperită la Galați. Poliția a ridicat 300 de plante și peste 1,8 kg de muguri

cannabis1

La data de 17.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, în stare de recidivă.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, a fost efectuată o percheziție domiciliară pe raza județului Galați, în urma căreia au fost descoperite și ridicate un număr total de aproximativ 300 de plante de canabis și cantitatea de 1.830,20 grame canabis (sub formă de muguri). De asemenea, în locuința percheziționată au fost indentificate o instalație improvizată pentru culturi indoor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, inculpatul a înfiinţat și întreținut, fără drept, o cultură de canabis, a cules și deținut în vederea comercializării muguri de canabis.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul B.C.C.O. Galați și Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.