Video | Consulatul SUA din nordul Irakului, vizat de un atac cu rachete

vlcsnap-2022-03-13-12h16m16s220

12 rachete balistice au lovit capitala regională kurdă din nordul Irakului, Erbil, unele rapoarte sugerând că mai multe au aterizat lângă clădirea consulatului american.

Un oficial american a declarat că rachetele au fost lansate din Iranul vecin, duminică dimineață, dar nu au existat rapoarte privind victime.

Oficialii din Irak și SUA au dat relatări diferite despre daune. Un oficial american a spus că nu s-au înregistrat pagube și victime la nicio instalație guvernamentală americană și că nu există niciun indiciu că ținta ar fi fost clădirea consulatului, care este nouă și în prezent neocupată.

Un oficial irakian din Bagdad a spus la început că mai multe rachete au lovit consulatul și că acesta a fost ținta atacului. Mai târziu, Lawk Ghafari, șeful biroului de presă externă al Kurdistanului, a declarat că niciuna dintre rachete nu a lovit consulatul SUA, dar că zonele din jurul complexului au fost lovite.

Un oficial american al apărării, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a spus că nu este sigur câte rachete au fost trase și unde au aterizat. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a numit-o un „atac scandalos împotriva suveranității irakiene și manifestare de violență”.