Video| Conducătorii auto care tranzitau județul Bacău, recompensați de polițiști

poltie bacau bun

Polițiștii băcăuani au demarat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, ateționând șoferii cu privire la una din principalele cauze ale acestora: oboseala. Scopul acestora este conștentizarea importanței condusului prudent, fără grabă.

Conducătorilor auto prezenți în trafic pe DN 2-E 85, pe raza comunei Răcăciuni și pe centura municipiului Bacău, le-a fost adus la cunoștință faptul că, simptomele de oboseală duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței și vigilenței și induc stare de somnolență. Polițiștii le-au oferit acestora câte o cafe și le-au lipit stikere cu mesaje preventive pe haionul autovehiculelor pe care le conduceau.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă