Video | Ciocniri la Londra intre protestatari si politisti inaintea unui mars pro palestinian

Mai multe ciocniri au izbucnit ieri la Londra între poliție și protestatari de dreapta în timp ce aceștia încercau să ajungă la Cenotaph, memorialul de razboi de pe Whitehall.

Mulți dintre manifestanți purtau steaguri ale Sfântului Gheorghe și s-au îndreptat spre monumentul comemorativ strigand „Anglia pana la moarte”.

Ofițerii de poliție au încercat să îi oprească să ajungă la Cenotaph, dar grupul a reușit să treacă.

Spectatorii susțin că unii dintre protestatari au strigat „Să-i luăm!”, în timp ce poliția lovea cu bastoanele. De asemenea, se pare că demonstranții, dintre care mulți purtau măști în încercarea de a-și ascunde identitatea, au aruncat cu sticle în poliție. Ciocnirile au avut loc cu câteva momente înainte de cele două minute de tăcere de Ziua Armistițiului.

Sute de persoane s-au adunat la Cenotaph pentru a comemora morții de război din Marea Britanie la ora 11.00. Stephen Yaxley-Lennon – mai bine cunoscut sub numele de Tommy Robinson – fost co-lider al Ligii Apărării Engleze a fost prezent, după ce a făcut apel la susținătorii săi de dreapta să se întâlnească în capitală.

Ciocnirile au loc în timp ce sute de mii de protestatari se adună din nou în centrul Londrei pentru a cere încetarea focului în războiul dintre Israel și Hamas.

Marșul a atras numeroase critici din partea premierului Rishi Sunak și a ministrului de interne Suella Braverman, deoarece a coincis cu evenimentele de Ziua Armistițiului. Braverman s-a confruntat cu critici pentru că ar fi inflamat tensiunile după ce a acuzat poliția că „face favoritisme” atunci când a refuzat să interzică principalul marș pro-palestinian.

Pe fondul solicitărilor ca Sunak să o demită, Braverman și-a exprimat în schimb „sprijinul total” pentru Poliția Metropolitană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *