VIDEO Cea mai amplă acțiune de relocare a pacienților COVID de la începutul pandemiei

0F169276-2FF5-44AC-82B8-C3D66028C40A-1392x927

Din cauza numărului foarte mare de bolnavi în stare critică aflaţi în secţiile de Reanimare din Bucureşti, mai mulţi bolnavi au fost trimişi, ieri, la spitale din Moldova. Printre unităţile care au primit pacienţi se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Aceasta este cea mai amplă acţiune de relocare de pacienţi din perioada pandemiei, arătând cât de disperate sunt autorităţile sanitare în încercarea de a găsi soluţii pentru bolnavii în stare critică.

O aeronavă militară C-27 Spartan a decolat ieri după-amiază de pe aeroportul Otopeni cu cinci pacienţi cu Covid19, din spitalele din Bucureşti. Toţi cei cinci sunt bolnavi grav şi urmau a fi preluaţi de secţiile de Reanimare din Moldova. „Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din Bucureşti la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă. Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Iaşi, cinci pacienţi bolnavi de COVID 19”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării Naţionale.