Video | Cât respect mai impune Poliția Română? Un șofer a năvălit peste polițiști să-și recupereze permisul de conducere!

politisti

Un șofer din Argeș este cercetat pentru ultraj după ce a intrat peste polițiști în autospecială cu intenția de a-și recupera permisul de conducere și talonul mașinii reținute de oamenii legii. Incidentul s-a petrecut vineri după amiază pe autostrada care leagă Tuda de Sebeș. Bărbatul a fost oprit după ce a manifestat un comportament agresiv în trafic.

„Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, aflat în serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeş, al cărui conducător avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculele care circulau în faţa sa şi folosea, în mod repetat şi nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalţi conducători auto să elibereze banda de circulaţie. Autoturismul a fost oprit în spaţiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum şi faptul că urmează să fie sancţionat contravenţional”, au transmis polițiștii.

Bărbatul dintr-o comună argeșeana a refuzat să prezinte cartea de identitate și a devenit agresiv după ce și-a dat seama că rămâne fără permisul de conducere.

„Acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, de a rămâne în autoturism şi a pătruns în autospeciala de poliţie, pentru a-şi recupera permisul de conducere şi documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spaţiul service”, au mai precizat oamenii legii.

Soferul s-a ales cu o amendă de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea poliţistului, precum şi pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

De asemenea, poliţiştii i-au dat o a doua amendă contravenţională, în valoare de 7.000 de lei, pentru împiedicarea organelor de poliţie în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pentru săvârşirea de acte şi gesturi obscene şi adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare.

In plus a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.