VIDEO. Captură uriașă în Bucovina. TIR cu cherestea în valoare de 50.000 euro

bosutar-2

Poliția Județeană Suceava a anunțat, sâmbătă, că în urma sesizării făcute joi de activistul de mediu Tiberiu Boșutar privind faptul că un autocamion desfășoară transport ilegal de material lemnos s-a constatat că era vorba de un transport multiplu în baza aceluiași aviz și că s-a confiscat o cantitate de aproape 53 de mc de cherestea și s-a indisponibilizat camionul în valoare de 50.000 de euro.

Astfel, în baza sesizării, pe DN 2 E pe traseul Cornu Luncii – Sasca Nouă s-a deplasat patrula din cadrul SPR 7 Mălini, fiind identificat ansamblul în staționare în parcarea aflată în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii.

A fost verificat în baza de date SUMAL prin dispecerul de serviciu al Poliției municipiului Fălticeni reieșind că acesta transportă cantitatea de 52,95 mc în baza unui aviz de însoțire ce indica locul de încărcare a materialului lemnos ca fiind localitatea Frasin.

Din verificările efectuate prin comparație cu ruta parcursă și kilometrajul indicat la bordul vehiculului au rezultat neconcordanțe, fapt pentru care ansamblul rutier a fost condus la Ocolul Silvic Mălini pentru continuarea cercetărilor.

Mai multe, pe newsbucovina.ro