VIDEO: Cancelarul Karl Nehammer, iritat de întrebările unui ziarist austriac despre veto-ul față de intrarea României în Schengen

ce7e84e5-e217-4b9c-bafd-2ffd8bd5c265-e1649675931122-640x400

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost extrem de iritat în timpul unui interviu la televiziunea publică ORF atunci când a fost întrebat atât despre performanța guvernului său, cât și despre opoziția față de intrarea României și Bulgariei în Schengen, potrivit publicațiilor austriece Der Standard și Kurier.

Karl Nehammer l-a acuzat pe intervievatorul său că are date incorecte despre fenomenul migraționist și a spus că redacția ar fi trebuit să fie ”mai bine pregătită” pentru interviu după ce ziaristul ORF i-a arătat date de la Ministerul de Interne de la Viena, potrivit cărora principala sursă de migranți este Serbia, via Ungaria.

În timpul interviului, cancelarul a început să își apere veto-ul de la Consiliul JAI, moment în care moderatorul a zâmbit, încercând să îl oprească și să prezinte cifrele oficiale ale migrației. Nehammer a izbucnit nervos, spunând ”nu e nimic de râs”, dar ziaristul i-a explicat calm că nu a râs, ci doar a vrut să îl întrerupă din tiradă.

Schimbul de replici a continuat câteva minute pe tema Schengen, pe un ton agresiv, potrivit Der Standard.

Nehammer a reclamat presupuse afirmații false ale moderatorului despre „relația sensibilă de vecinătate” dintre Ungaria și România, și l-a sfătuit să se pregătească mai bine pentru emisiune.

Moderatorul a continuat să prezinte date oficiale despre migrația din Serbia, via Ungaria, șia spus că nu înțelege de ce cancelarul Nehammer „îl atacă tot timpul”.

VIDEO: Discuția încinsă dintre cancelarul Karl Nehammer și ziaristul austriac (în lb. germană):